Grillad lax med hetta från chili, syra från lime och en smakrik majsröra.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10st Lax portionsfiléer (ca 1,2kg)
1kg familjemixsallad
1kg vitkål strimlad
3st röd chili
4st lime
2dl olivolja
4st vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
1st rättika
1st morot
1 tsk spiskummin
Färsk Koriander
Salt
Tillagning
Hacka chili och salladslök
Riv vitlök
Zesta skalet och pressa juicen från limen
Häll upp vitkålen i en bunke eller en matberedare och tillsätt salt. Massera kålen med händer eller med vingredskapet i matberedaren.
Tillsätt chili, limeskal och juice, vitlök, spiskummin och olivolja. Fortsätt massera kålen tills den är mjuk. Smaka av om det behövs mer salt och ställ sedan åt sidan och låt dra.
Strimla rättikan och moroten till julienne.
Grilla laxen till en innertemperatur på 54 .
Blanda kålsalladen med salladslök, koriander, rättika och morot samt familjemix sallade.
Servera med den nygrillade laxen ochrostad majsröra.