Mas de Subira Priorat

8814-01, Henkell/Freixenet, Spanien
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Mas de Subira kommer från plotten Els Pallels som ligger i Bellmunt del Priorat där även själva vingården ligger. Druvsammansättningen består av 60% Cariñena och 40% Garnacha. Jordmånen är rik på mineraler och består till stor del av kvarts och röd lera. Från årgång 2019 är vinet certifierat som ekologiskt och även vegancertifierat. Druvorna skördades för hand 3:e veckan i september och är enbart från egna vinlägen. Vinet vinifieras i ståltank, under fermenteringen genomfördes en daglig "pumping-over" under ca 18 dagar, därefter genomfördes en malolaktisk fermentering i ståltank med naturliga jäststammar. Vinet pumpades sedan över till franska 300-liters ekfat som är 2 och 3 år gamla, där vinet lagrades under 9 månader. Tonerna går åt mogen mörk frukt, plommon, svarta vinbär, mörka körsbär, svartpeppar, vanilj, kokos och kakao. Avslutningen är elegant med bra syra, mogen frukt och med lena tanniner.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-18°C till grillat kött, viltkött och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Henkell Freixenet är världens ledande producent och leverantör av mousserande vin och ingår i Oetker-koncernen. Företaget är en allians mellan de tyska och spanska familjeföretagen Henkell och Freixenet, som gick samman 2018.Henkell grundades 1856 i Wiesbaden, Tyskland, av Adam Henkell, medan Freixenet startade 1861 i Penedès, Spanien, med fokus på Cava. Idag har Henkell Freixenet över 3 500 anställda och distribuerar produkter i mer än 150 länder. Företaget har en vision att varje tionde glas mousserande vin i världen ska komma från deras sortiment, som omfattar Cava, Prosecco, Champagne, Crémant, Sekt, stilla viner och sprit.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material