Cantina di Illasi Ripasso Superiore Campobrun

X1722401, Cadis 1898, Italien
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Vinet har fått namnet från Campobrun; den högsta punkten av Lessini-bergen och platsen där Val D’Illasi börjar. Detta vin är tillverkat genom den unika Ripasso-metoden, där Valpolicella Superiore vin jäses en andra gång tillsammans med druvskalsresterna från amaroneproduktionen. Druvorna till amarone torkas varsamt innan pressning och det ger ett intensivt och smakrikt vin med toner av torkad frukt, choklad och kryddor. Ripasso-vinerna får smak och komplexitet från amarone-vinerna men resultatet är elegantare och inte lika kraftigt. Termen ”Superiore” kan betyda olika saker, i det här fallet innebär det att vinet lagrats ett år längre på flaskan än vanligt. Campobrun är ett smakrikt och elegant vin, med toner av mörka bär, choklad och cederträ. Mjuka tanniner och lång eftersmak.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras till valfri kötträtt, kyckling, vilt och ostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Cadis 1898 är ett av Venetos största kooperativ, tidigare under namnet Cantina di Soave men nu när flera andra områden förutom Soave ingår används istället Cadis som en mer neutral förkortning. Här samarbetar vinodlare från bland annat kommunerna Illasi, Cazzano di Tramigna, Tregnago och Mezzane för att skapa Valpolicella-viner av högsta kvalitet. Cantina di Illasi är en del av Cadis och en av områdets främsta producenter. Cantina di Illasi grundades så tidigt som 1938 som "Enopolio nell'ambito dei Consorzi Agrari", en benämning som användes på den tiden för ett vinkooperativ. År 1945 omorganiserades verksamheten av 15 framsynta medlemsodlare som förstod behovet och brådskan av att höja kvaliteten på deras viner i en marknad med allt högre konkurrens.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material