Manzanilla Solear

X512221002, Barbadillo, Spanien
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
89,00 kr

Om drycken

Barbadillo Manzanilla Solear görs 100% på-Palomino druvor både från Barrio Alto och Bajo och har mognat genom solera-metod i källare från Sanlúcar de Barra i hela 6 år. Vinet är torr i stilen med en mjuk och söt fruktig smak. Aromerna är skarpa från den långa lagringen på sin jästfällning och får därför lättare toner av havssalt. Det kommer även fram toner av nötter och äpple. Smakerna är rena med dess sälta, nötter, jäst, äpple, citrus och svartpeppar. Eftersmaken är lång med fantastiskt djup.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 6-8°C till ansjovis, pata negra skinka, lomo eller en vällagrad manchego-ost. En annan klassiker är soppa gjord på färska trattkantareller.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Barbadillo är ett familjeägt vinhus i Sanlúcar de Barrameda, Spanien, grundat 1821 och känt som den största producenten av Manzanilla-sherry. Familjen Barbadillo driver företaget i sjunde generationen och har genom åren kombinerat tradition med innovation, bland annat genom att vara först med att buteljera Manzanilla och producera mousserande vin från Jerez-regionen.Vinerna tillverkas på över 500 hektar egna vingårdar med 100 % palomino fino-druvor, ofta på den karakteristiska vita albariza-jorden i Sanlúcar, vilket ger eleganta, mineraldrivna smaker. Sortimentet inkluderar traditionell Manzanilla, Brandy de Jerez, unika vermouth och vita viner, alla präglade av lång erfarenhet, lokal terroir och en tydlig koppling till regionens vintradition.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material