De Martino Ungrafted Cinsault

X51223301, De Martino, Chile
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

2022 Cinsault kommer från Guarilihue och tillbringade 12 månader på 2 år gamla fat. Körsbärsröd till färgen, doften har nyanser av fuktig jord, granatäpple och körsbär.

Medelfyllig och fruktig med finkorniga tanniner, 2022 är saftig med en fruktig avslutning

Druvorna sorteras, avstjälkas och Jäsningen görs ennbart med vildjäst dvs naturlig jäsning i rostfria ståltankar.

Efter jäsning flyttas vinet till neutrala franska fat för att lagras i 6 månader.

 

 för att vila några månader innan det förs över till 5 000 l foudres (ektunnor) för lagring i 12 månader.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 10-12°C till grillad fisk, kycklingsallad och ostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Familjen De Martino kom från Italien till Chile 1934 och slog sig ner sig i Isla de Maipo utanför Santiago. Från början specialiserade de sig på att enbart göra vin av bordeaux-druvor. Genom åren har De Martino blivit en av de ledande familjerna inom vinmakning, en av anledningarna är deras framåtanda och strävan att producera vin från utvalda vingårdslägen.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material