Mas Astelia Cabernet Sauvignon Organic 2019

X51228501, Les Domaines Paul Mas, Frankrike
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Astelia är ett modernt projekt där Jean-Claude Mas har skapat viner med både personlighet och kvalitet. Med druvor från utvalda vingårdar uttrycker Astelia elegans och nyskapande. Mas Astelia är gjord på handplockade druvor av cabarnet sauvignon och vinifieras med hjälp av gravitationskraft för att säkerställa en skonsam hantering. Vinet vinifieras delvis i ståltankar och delvis i stora ekfat. Efter jäsningen och en fyra veckor lång maceration genomgår vinet malolaktisk jäsning, även denna delvis i stora ekfat. Därefter lagras vinet i 14 månader på ekfat innan buteljering, utan tillsats av sulfiter. De kalkrika och grusiga lerjordarna bidrar till ett fylligt, smakrikt och komplext vin med aromer av mogen mörk frukt, plommon, fat, choklad, tobak och lakrits. Serveras till nötkött, lamm, ljust kött eller vällagrad hårdost.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 15–17°C till nötkött, lamm, ljust kött, mustiga grytor eller vällagrad hårdost.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Les Domaines Paul Mas i Languedoc är resultatet av Jean-Claude Mas passion för vin. Som fjärde generationens vinmakare föddes Jean-Claude i Pézenas, i södra Frankrike, och växte bokstavligen upp bland vinrankorna. Redan som treåring smet han i väg till vineriet för att vara med i processen. Hans passion och engagemang har sedan dess format hans resa till att bli en av pionjärerna för ”det nya Languedoc”, ett område som idag blomstrar tack vare hans innovativa arbete.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Nedladdningsbart material